Sziasztok!
Vasárnap elindultunk a híres nagykállói horgásztóra, hogy a csalijainkat alávessük egy hidegvízi próbának. Kicsit tartottunk tőle, hogy milyen lesz az idő és a halfogás, de szerencsére minden pozitívan alakult.
1. nap
Vasárnap 12-körül megérkezünk, kipakoltunk, majd vízre tettük a csónakot és indulás. Délután 3-ra már be is húztunk 4 szereléket ( a többi bot holnap reggelre maradt). Többféle csalival próbálkoztunk, köztük a 20 mm Tremors predatorral, mivel itt egy kicsit kagylós a pálya és gondoltuk a kagylós óriás wafters bejön nekik. Az első kapás hajnali fél 1-kor ébresztett minket. Józsi barátom egy 10.30 kg tükrös ponttyal indította a túránkat. A hal fotózása után újra behúztuk a szereléket és visszamentünk aludni. Reggel 9.30-ig nem is történt semmi, de utána eldurrant a Predatorral csalizott bot. A fárasztás során éreztük, hogy ez egy komolyabb harc lesz, mint a hajnali. 30-40 perc elteltével megláttuk a hatalmas vaskos hátú tükröst. A merítőbe kerülés után nagyon izgatottak voltunk, hogy vajon 20+ hallal van e dolgunk. Mérleg bekapcsol és …… IGEN! 22,15 kg tükrös ponty !!! Sikerült az első igazi horgásznapon egy ilyen fantasztikus halat fogni. Külön öröm számomra hogy a saját gyártású csalira érkezett.
Ebéd után újra kapás. A jelentkező egy 12,30kg-os tükörponty volt. A hétfői napot véleményünk szerint eredményesen zártuk.
2. nap
Hajnali fél 5-kor újabb kapás ébresztett minket. Egy gyönyörű 13,10 kg tükrös volt a tettes. Csali a 20mm Tremors predator volt. Beszéltük is, ha ez a csali ilyen jól adja a halat a lehűlt 9 fokos vízbe, akkor összes botra rakjunk a kagylósból. Persze, ahogy lenni szokott délután 3-ig egy darab kapás sem volt. Utána csalicsere az összes boton. Próbálkoztunk bojlikkal, mégis csak egy bojlis tavon vagyunk! Tettünk fel édeset, büdöset, fűszerest, lebegtetve, simán, de semmi nem érkezett rá. Józsi este 7kor újabb módosítást végzett az egyik boton. Felfűzött édes tigrismogyorót. Másfél óra után volt is rá jelentkező egy 9,70kg amur személyében. Utána beizítottuk a grillt és az otthon mar előre bepácolt húst megsütöttük, hozzá toltunk egy kis salátát, hiszen már este 9 után jártunk 😀, nehogy ne tudjunk aludni 😂😂😂Lefekvés előtt frissítés, ment vissza a predator 2 botra. Az éjszaka eredménytelenül telt, kisebb beleúszásokra riadtunk csak fel.
3.nap
Hajnali 5kor kapásra ébredtünk a vendég egy 16,68kg pikkelyes ponty volt. Ő a bojlit kívánta meg. A reggeli kávé mellett véglegessé vált az elhatározásunk (amit előző este megbeszéltünk) a mai nap kisebb csalikkal fogunk próbálkozni. Mivel csalizzunk? Nem úgy készültünk, hogy 10-12mm csalikat hozzunk magunkkal egy bojlis tóra.
Aztán eszünkbe jutott, hogy hoztunk magunkkal 16mm Kill Bill Tremorst azt is ki kéne próbálni felfűzve vagy tüskén. Józsi csalis ládájából előkukázott 2 féle kisméretű dunai wafterst, ami 1-1 botra felkerült, a harmadikra 16mm Kill Billt tette csalitüskével.
SAJT-VAJSAV télen???
Én az egyik botomra szilvás bojlit, a másikra a pontyshown kapott nagyhalas, úgynevezett big fish 60 fantázia névre hallgató 20 mm bojlit raktam fel.
A harmadikra ment a 16mm Kill Bill.
Kb 1 óra várakozás után elindult a henger. Józsi kapásjelzője életre kelt a Kill Bill meghozta az első pontyot ami, 10,84 kg volt. A következő ponty nálam jelentkezett egy 13,40kg nyurga ponty volt. Neki is a Kill Bill jött be. Mérlegelés után, visszaengedés, újra húzás.
20 perc elteltével újabb füstölős kapásra lettünk figyelmesek a Kill Bill fan egy 10,70 kg-os ponty volt. Visszaengedtük, majd elkezdtünk készülődni az ebédre, ami reggeli is volt egyben. Grill begyújt és ismét kapás. Józsinál tette tiszteletét egy 12,80kg tükrös.
Újra csaliztunk, behúztuk, majd a grill újra gyújtása, mert a fárasztás hevében nem figyeltük. Délután 2re el is készült a kaja. A nap hátralevő részében a pontyok tovább álltak és helyüket átvették a lapát dévérek és a kilós kárászok. Majd vacsora után, újra csalizás.
A nap folyaman jól bevált 16mm Kill Bill csali került 2 botra, 1 botra 20mm Predator Tremors, 1 botra 20mm Sweet Shot Tremors és az utolsó 2 botra 16mm bojli fűszeres és chilis. Sokáig nem kellett várni, a Kill Bill csali újra akcióba lépett. Az eredménye egy
9,25kg-os ponty. Utána újrahúzás, majd 1 óra elteltével újra a Kill Bill kellett nekik. Egy gyönyörű 13,74kg pikkelyes ponty volt a befutó. Újra csaliz, behúz. 11 óra után megint ugyanaz a bot, ugyanaz a csali, füstölős kapás. A éhenkórász egy 12.68kg-os ponty volt. A szerelékemről a tüske leszakadt és már aludni is szerettem volna, ezért ez a bot már nem ment vissza. De Józsi kapásjelzője is bejelentkezett, bojli volt a nyertes, egy szép 10,80 kg-os pontyot adott. Ez a bot se ment vissza. Na, most már tényleg mentünk aludni. Fél3-kor újra kapás Józsinál. Elcsábultak a 20mm Sweet Shotra is. Elég hosszúra sikerült a fárasztás fél kómás állapotban, de meglett. 10,50kg-os tükörponty kívánta meg az édeskukoricás tremorst. Utána megbeszéltük, hogy szedjük ki a maradék bent lévő botokat is. Végre aludjunk, mert holnap reggel indulunk haza. A nap nyertese kimagaslóan a Tremors csalik voltak.
4.nap
Csütörtök reggel sajnos véget ért az év utolsó pontyos pecája. A tó mindent tekintetben nagyon korrekt benyomást keltett, a horgász állásokhoz tartozó faházak tiszták és rendezettek, fűtéssel felszereltek😀.
A központi vizesblokk elsőosztályú, a halőrök jóindulatúak, barátságosak, segítőkészek. November vége dacára, nagyon jól éreztük magunkat.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük